7 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ - ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

 

                Εργαστήριο  7ο                 

      Κατά το 7ο εργαστήριο, το οποίο διεξήχθη στις 8/2/2022:

1)  Ύστερα από πρόσκλησή μας, μας επισκέφτηκαν δύο  κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι από το Blue Refugee Center, οι οποίοι πραγματοποίησαν αρκετά βιωματικά παιχνίδια μέσα από τα οποία πέρασαν μηνύματα για τον σωστό τρόπο διαχείρισης μιας οποιασδήποτε παρενόχλησης ή κακοποίησης και συζήτησαν με τους μαθητές για θέματα που τους απασχολούν. Οι μαθητές έθεσαν ερωτήματα, εξέφρασαν απορίες και ακολούθησε διάλογος.        

 

2)  Τα παιδιά είχαν ήδη συμπληρώσει, μια προηγούμενη μέρα, το Φύλλο Αυτοαξιολόγησης και μαζί με το Φύλλο Προόδου Μαθητή που τους παρέδωσα, τα τοποθέτησαν στον Ατομικό τους Φάκελο, όπως επίσης και τα post its  που είχανε κολλήσει στη ζωγραφία των προσδοκιών και προβληματισμών κατά το 2ο εργαστήριο.

 

3)  Κάποιοι μαθητές έχουν ήδη τοιχοκολλήσει την αφίσα μας στο Πολιτιστικό Κέντρο της περιοχής και την έχουν κοινοποιήσει σε φίλους και συγγενείς τους. Επίσης μια αφίσα τοιχοκολλήθηκε και στην εξώπορτα τους σχολείου μας.

  

4)  Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων και την αποχώρηση των ειδικών, ακολούθησε αναστοχασμός και συζήτηση για την πορεία του προγράμματος  καθώς και για το τι αποκόμισαν από αυτό. Κλείσαμε το εργαστήριο με μια λέξη από τον καθένα, με την οποία εξέφρασαν τα συναισθήματά τους για την εμπειρία που αποκόμισαν από αυτό. Όλες οι λέξεις ήταν θετικές και η λέξη που επαναλήφθηκε πολλές φορές ήταν η λέξη «χαρά»!   










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου