4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα

 



Σε αυτό το ολυμπιακό έτος, η Ελλάδα, η γενέτειρα του Ολυμπισμού, και η Γαλλία, η οποία θα φιλοξενήσει τους ιστορικούς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, δεν ήταν ποτέ τόσο κοντά! 

Στο πλαίσιο αυτό το σχολείο μας με μεγάλη χαρά συμμετείχε στην 4η Ελληνογαλλική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Εβδομάδα που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 07/02/2024 στα πλαίσια της διδασκαλίας του μαθήματος της Γαλλικής Γλώσσας οι μαθητές της Ε’ τάξης του 80ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με την εκπαιδευτικό Γαλλικής Γλώσσας Μάρθα Καλδή είχαν την ευκαιρία να υποδεχθούν  την  Nery MANTEY-NIANGKOUARA, αθλήτρια κολύμβησης. Η Nery MANTEY-NIANGKOUARA είναι κορυφαία αθλήτρια με πολλές διακρίσεις σε παγκόσμιο κι ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και με μεγάλη φιλανθρωπική δράση. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν διαδικτυακά μαζί της, να τη γνωρίσουν καλύτερα και να μοιραστούν τις αξίες του αθλητισμού.  .  

Η διαδικτυακή αυτή δράση έγινε εν όψει των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι μαθητές με ξεχωριστές προσωπικότητες, των οποίων οι ανθρώπινες περιπέτειες τους οδηγούν πέρα από τον αθλητισμό και τις επιδόσεις, να μοιραστούν την ιστορία και τις αξίες των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων καθώς και να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα αναπηρίας.

Τέλος, οι μαθητές της γαλλικής γλώσσας (επίσημη γλώσσα των Ολυμπιακών Αγώνων) χάρη στη διοργάνωση αυτή ήρθαν  κοντά με άλλους μαθητές από την Ελλάδα και με τάξεις από την Ακαδημία των Παρισίων, προκειμένου να μοιραστούν ένα κοινό πάθος, τον αθλητισμό, ενώ οι συναντήσεις με κορυφαίους Έλληνες και Γάλλους αθλητές αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης κι ενθάρρυνσης για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου