ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

 Συμμετοχή του τμήματος της Γαλλικής Γλώσσας της Ε’ τάξης του σχολείου μας  με δημιουργία e-book στο «Διαδικτυακό Μαραθώνιο Ανάγνωσης 2021 : Μύθοι από τον Αίσωπο στο Ζαν ντε Λα Φονταίν, οι μαθητές διαβάζουν και μοιράζονται διαδικτυακά την παράδοση».

Στα πλαίσια του μήνα της Γαλλοφωνίας υλοποίηθηκε διαδικτυακά (λόγω της υγειονομικής κρίσης του Covid-19)  το πρόγραμμα με τίτλο «Διαδικτυακός Μαραθώνιος Ανάγνωσης 2021 : Μύθοι από τον Αίσωπο στο Ζαν ντε Λα Φονταίν, οι μαθητές διαβάζουν και μοιράζονται διαδικτυακά την παράδοση» που διοργανώθηκε από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τους συντονιστές εκπαιδευτικού έργου, το σύλλογο καθηγητών γαλλικής και τις Δημοτικές και Σχολικές Βιβλιοθήκες των Περιφερειών  Κεντρικής, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο φετινός διαδικτυακός Μαραθώνιος Ανάγνωσης απευθυνόταν σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν και να αναγνώσουν  μύθους του Αισώπου και του Ζαν ντε Λα Φονταίν, με αφορμή και τον εορτασμό των 400 χρόνων από τη γέννηση του τελευταίου. Ο Ζαν ντε Λα Φονταίν έγραψε συνολικά περίπου 400 μύθους εκ των οποίων τα 2/3 της πρώτης συλλογής του σχεδόν έχουν εμπνευστεί από διδακτικούς μύθους του Αισώπου.

Η εκπαιδευτικός της Γαλλικής Γλώσσας του σχολείου μας κ.Καλδή Μάρθα, προκειμένου να προαγάγει τη φιλαναγνωσία των μαθητών της Ε’ τάξης της Γαλλικής γλώσσας και την ενεργητική ανάγνωση της γαλλικής λογοτεχνίας συμμετείχε στον Μαραθώνιο με το μύθο «Το χελιδόνι και τα πουλιά». Έγινε παρουσίαση του Αισώπου και του Λα Φονταίν , καθώς και του έργου τους στους μαθητές, οι οποίοι αντάλλαξαν σκέψεις και απόψεις. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαγνητοφώνηση του εν λόγω μύθου από τους μαθητές και τις μαθήτριες, με σκοπό τη δημιουργία ενός e-book στα ελληνικά και στα γαλλικά με το μύθο αυτό. 

Στις 20 Μαρτίου (Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας) τα e-book που δημιούργησαν οι μαθητές όλων των σχολείων ξεκίνησαν να  δημοσιεύονται στο site  του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (www.ift.gr), στο κανάλι του στο youtube, στα  site των συνεργαζόμενων φορέων – βιβλιοθηκών και των συμμετεχουσών  σχολικών μονάδων όπως επίσης και στις ιστοσελίδες των σχολείων.

Συγχαρητήρια στους μαθητές του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας για την ενθουσιώδη συμμετοχή τους και το μεγάλο ενδιαφέρον!

Ακούστε το ελληνικό e-book ΕΔΩ

Ακούστε το γαλλικό e-book ΕΔΩ



               

 

Blogger news

Blogroll

Blog Archive