ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ-ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 


4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤ΄ ΤΑΞΗ-ΕΥ ΖΗΝ

 Αναγνωρίζω και εκφράζω τα συναισθήματα

1η Δραστηριότητα

«Το άγαλμα των συναισθημάτων».

 Στόχος η αναγνώριση των συναισθημάτων του άλλου. 

Έδωσα κάρτες με συναισθήματα και επιλέγει η κάθε ομάδα τη δική της. Η κάθε ομάδα αποτελείται από δύο άτομα, έναν γλύπτη και ένα άγαλμα. Το άγαλμα παίρνει το σχήμα του ,την έκφραση και την κίνηση από τον γλύπτη ανάλογα με το συναίσθημα  που θα απεικονίσουν σαν ζευ-γάρι. Όταν είναι έτοιμα τα αγάλματα, τότε μένουν ακίνητα και οι άλλοι προσπαθούν να αναγνωρίσουν  ποιο είναι το συναίσθημα που απεικονίζουν. Σε δεύτερο γύρο οι ρόλοι γλύπτη-αγάλματος αλλάζουν.

2η Δραστηριότητα

«Η συμφωνία των συναισθημάτων»

Στόχος είναι η εξωτερίκευση των συναισθημάτων.

Δίνονται σε όλους τυπωμένες κάρτες με συναισθήματα. Ο καθένας τραβά μια κάρτα και προσπαθεί να εκφράσει το συναίσθημά της χωρίς λόγια μόνο με ήχους ή κινήσεις ή εκφράσεις του προσώπου. Υπάρχει ένας «μαέστρος» ο οποίος συντονίζει και δίνει τη σειρά. Επίσης ανεβοκατε-βάζοντας το χέρι του θα αυξομειώνει και την ένταση του συναισθήματος ή να θα τον σταματήσει κρατώντας την παλάμη του κάθετα.

Τα συναισθήματα με τα οποία ασχοληθήκαμε ήταν:

Λύπη     Χαρά    Θυμός   Αγωνία     Άγχος    Αμφιβολία    Φόβος    Ηρεμία    Αδιαφορία    Αγάπη   Σύγχυση-μπέρ-δεμα    Δυσαρέσκεια   Πόνος (ψυχικός)  Ενθουσιασμός

 

Blogger news

Blogroll

Blog Archive