ΟΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

 Οι μαθητές, αφού διάβασαν ορισμένες σελίδες από ένα βιβλίο που οι ίδιοι επέλεξαν, ξεχώρισαν μία πρόταση που τους άρεσε περισσότερο και την κατέγραψαν. Έπειτα την αναδιάρθρωσαν ξαναγράφοντας την και αλλάζοντας κάποιες λέξεις με άλλες παρόμοιες είτε μονολεκτικά είτε περιφραστικά και προσθέτοντας δικά τους επιπλέον επίθετα και επιρρήματα. Τέλος, την εικονογράφισαν με αυτό που τους ενέπνευσε η πρόταση. Οι εργασίες των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης στη βιβλιοθήκη ΕΔΩ

IMG_20211022_090756_BURST3.jpg

5ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

Το εργαστήριο επιμελήθηκε η κυρία των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Ιωάννα Σιδηροπούλου, με την οποία συνεργάστηκα. Οι μαθητές γίνονται φωτορεπόρτερ και δημιουργούν ένα φωτογραφικό λεύκωμα σε ψηφιακή μορφή power point, αντλώντας ΚΑΡΤ ΠΟ-ΣΤΑΛ  από το φωτογραφικό υλικό που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο (Άβαλον των τεχνών). Για να δείτε τις εργασίες των μαθητών πατήστε ΕΔΩ.










ΤΟ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙ ΜΕ ΞΥΛΟΜΠΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ ΤΑΞΗ

Εργασίες μαθητών/τριών της Β΄τάξης με ξυλομπογιές με την Εικαστικό Λοΐδα Νεδέλτσου.












 

ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΧΑΡΤΟΚΟΠΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗ Β΄ ΤΑΞΗ

Εργασίες μαθητών/τριών της Β΄τάξης με την Εικαστικό Λοΐδα Νεδέλτσου.








 

4ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

 Εργαστήριο 4ο                                       4 /11/2021

                                Ξένοι ανταποκριτές της εποχής

    Το εργαστήριο επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου η κυρία της Αγγλικής Γλώσσας, Ερικέτη Αλπογιάννη. 

  Οι μαθητές μελέτησαν δημοσιεύματα της εφημερίδας New York Times, που αναφέρονταν στη Μικρασιατική Καταστροφή και συζήτησαν τη στάση της εφημερίδας απέναντι στην ελληνική στρατιωτική και πολιτική ηγεσία (Βενιζέλος-Κωνσταντίνος), στους ξένους συμμάχους (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία), στον Κεμαλικό στρατό και στους Έλληνες της Μικράς Ασίας.

  Μετά υποδύθηκαν τους ξένους ανταποκριτές της εποχής που παρακολουθούν τα γεγονότα και έγραψαν ένα δικό τους άρθρο με τίτλο και υπότιτλους.

    



ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΧΙ

Εργασίες μαθητών/τριών με την Εικαστικό Λοΐδα Νεδέλτσου.















 

 

Blogger news

Blogroll

Blog Archive