ΖΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ-«ΕΥ ΖΗΝ» Γνωρίζω το σώμα μου- Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση - ΣΤ΄ ΤΑΞΗ

                               Εργαστήριο 1ο                                   

                                                                         1/12/2021

1.   Γνωστοποίησα τους μαθητές τη θεματική και αναφέρθηκα στον τρόπο που θα δουλέψουμε. Εξήγησα πόσο σημαντικό είναι να αναπτύξουν δεξιότητες ζωής και απαντήσουν στα ερωτήματα που τους απασχολούν.

2.   Αναφέρθηκα στους στόχους του προγράμματος που είναι οι εξής:

-       Γνωριμία με το αναπαραγωγικό μας σύστημα και και τη δημιουργία ζωής καθώς και με τον τρόπο που λειτουργεί ο οργανισμός μας.

-       Ικανότητα επικοινωνίας μεταξύ των δύο φύλων και ανάπτυξης υγιών σχέσεων.

-       Καλλιέργεια σεβασμού, υπευθυνότητας, αναγνώρισης των συναισθημάτων του άλλου, έκφρασης των δικών μας συναισθημάτων και ενσυναίσθησης.

-       Απόρριψη κάθε μορφής βίας και κακοποίησης των γυναικών.

-       Ανάληψη δράσεων για την ευαισθητοποίηση πάνω στο θέμα του σχολείου και του κοινωνικού μας περίγυρου.

3.   Τοποθετήθηκε κουτί στο οποίο ζητήθηκε από τους μαθητές να γράψουν και να ρίξουν ανώνυμα (με μόνη επισήμανση το φύλο τους) ερωτήματα και απορίες σχετικά με το θέμα με τα οποία θα ήθελαν να ασχοληθούμε. Ακολούθησε μια δραστηριότητα με στόχο την εξοικείωση των μαθητών μεταξύ τους και τη δημιουργία θετικού κλίματος μεταξύ τους. Πρόκειται για τη δημιουργία «Συλλογικών Πορτρέτων». Κάθισαν σε δύο ομόκε-ντρους κύκλους και ζωγράφισαν ο ένας το πορτρέτο του απέναντί του. Κάθε 2-3 λεπτά τους ζητούσα να μετακινηθούν δεξιά και να συνεχίσουν το διπλανό πορτρέτο που ξεκίνησε ο προηγούμενος συμμαθητής τους. Έτσι, στο τέλος ο κάθε μαθητής είχε το πορτρέ-το του το οποίο όμως ζωγράφισαν όλοι οι συμμαθητές του, βάζοντας ο καθένας τη δική του «πινελιά».















0 $type={blogger}:

Δημοσίευση σχολίου

 

Blogger news

Blogroll

Blog Archive