ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΠΟ 10-01-2021

Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά!

Αρχικά  θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία που είχαμε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι το Δεκέμβριο.

Μια συνεργασία που στηρίχτηκε στην αμοιβαία ειλικρίνεια και στην συνεχή ενημέρωση από πλευράς σας  για την υγιεινομική κατάσταση των μαθητών/τριών μας. Μια συνεργασία που απέδωσε καρπούς και μπόρεσε το σχολείο μας να κινηθεί με ασφάλεια με λίγα σχετικά κρούσματα τα οποία ανιχνεύτηκαν και αντιμετωπίστηκαν  εγκαίρως.

Ανοίγοντας τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, θα θέλαμε όλοι  οι εκπαιδευτικοί του σχολείου να ζητήσουμε τη συνέχιση αυτής της τόσο αποτελεσματικής συνεργασίας. Όλοι κατανοούμε τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας, γι’ αυτό θα θέλαμε να εφαρμοστούν αυστηρά τα πρωτοκόλλα έτσι ώστε να συνεχίσουμε την ασφαλή λειτουργία του σχολείου. Στόχος μας  είναι η  υγεία και η ασφάλεια όλης της σχολικής κοινότητας.

Παραθέτουμε παρακάτω τις ημερομηνίες για την προμήθεια των self test καθώς και έναν πίνακα του Υπουργείου για το τι θα ισχύσει για τις δύο πρώτες εβδομάδες της έναρξης των σχολείων:

1. Πότε και από πού προμηθευόμαστε αυτοδιαγνωστικά τεστ;

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται

 από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ως και το Σάββατο 8 Ιανουαρίου,

πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά self tests από τα φαρμακεία. Η δωρεάν διάθεση θα γίνεται και κατά την αργία των Θεοφανίων, την Πέμπτη 6/1, από εφημερεύοντα φαρμακεία.

Τα τεστ αυτά καλύπτουν τις δύο πρώτες εβδομάδες επαναλειτουργίας των σχολείων, δηλαδή από 10 Ιανουαρίου έως και 21 Ιανουαρίου 2022.

2. Με ποια δικαιολογητικά προσέρχονται οι μαθητές στις σχολικές μονάδες;

Είναι υποχρεωτικά για όλους τους μαθητές (4-18 ετών), εμβολιασμένους/ες και μη:

α) Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος με self tests

β)  η βεβαίωση αρνητικού self test 

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται  για τους μαθητές και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Για την πρώτη εβδομάδα (10-15/1)

3 self-tests. Κάθε self- test θα πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση

·       της Δευτέρας (10/1)

·       της Τρίτης (11/1) και

·       της Παρασκευής (14/1)

Για την δεύτερη εβδομάδα (17-22/01)

2 self-tests: Κάθε self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες (Δευτέρα και Πέμπτη) πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή.


Με εκτίμηση

Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του 80ου Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης.
 

Blogger news

Blogroll

Blog Archive