ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε΄ ΤΑΞΗ

 







ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 Το σχολείο μας επισκέφτηκε ο κ. Μυλωνάς, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος Ανατολικής Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε ενημέρωση στους/στις μαθητές/τριες των Δ, Ε, Στ τάξεων για θέματα πυρασφάλειας, πυρόσβεσης, αντιμετώπισης πυρκαγιών και εκτάκτων συνθηκών.






Εργαστήρια Δεξιοτήτων. Το δάσος μας .Από τους μαθητές της Δ΄ Τάξης

 











ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 

                           Γινόμαστε για λίγο συγγραφείς!!

                                   Συνεχίζω την ιστορία…

                 

                ΣΤ΄ΤΑΞΗ    Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2022  

 

 Οι μαθητές επέλεξαν ένα βιβλίο από το οποίο διάβασαν τις δύο τρεις πρώτες σελίδες. Στη συνέχεια κλήθηκαν να συνεχίσουν οι ίδιοι την ιστορία χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

 Η εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια  της εφαρμογής της διδασκαλίας του αφηγηματικού λόγου.

  Ο κάθε μαθητής έγραψε πρώτα τον τίτλο του βιβλίου που επέλεξε και τον συγγραφέα και έπειτα ανέλαβε ο ίδιος τον ρόλο του συγγραφέα και συνέχισε με τον δικό του τρόπο την ιστορία. Υπήρξε θετική ανταπόκριση από όλους και η δραστηριότητα στέφτηκε με επιτυχία!

  Στην συνέχεια οι εργασίες όλων αναρτήθηκαν στη Γωνία του Βιβλίου της τάξης μας.

 Η Γωνιά του Βιβλίου είναι ένας  χώρος-γωνιά που έχουμε δια-μορφώσει μέσα στην αίθουσά μας για να τοποθετήσουμε βιβλία που θα φέρει ο καθένας από το σπίτι του. Είναι βιβλία τα οποία έχει διαβάσει και τα συστήνει στους συμμαθητές του. Ακόμα η Γωνιά του Βιβλίου δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχώς ανανεώνεται ως την τελική της μορφή. Η γραμματέας της τάξης έχει αναλάβει να κρατά και να ενημερώνει το Αρχείο του καταλόγου των βιβλίων και των ιδιοκτητών τους καθώς και το βιβλίο δανεισμού. Ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των μαθητών σε μεγάλο βαθμό και κάθε φορά που τελειώνουν μια εργασία, την ώρα του μαθήματος, νωρίτερα από τους άλλους ζητούν την άδειά μου για να την επισκεφτούν!!

   Ακολουθούν φωτογραφίες από  τις εργασίες των παιδιών και από τη Γωνιά του Βιβλίου της τάξης μας, η οποία ακόμα είναι σε εξέλιξη. Ήδη τα βιβλία που έχουν φέρει έφτασαν τα 10 περίπου (η φωτογραφία είναι πιο παλιά).






















ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ



 Πρακτικό Επιτροπής Επιλογής Πρακτορείου για την επίσκεψη της ΣΤ΄ τάξης του 80ου Δημοτικού Σχολείου στη Βουλή στις 3, 4 και 5 Μαρτίου 2023 ΕΔΩ

 

Blogger news

Blogroll

Blog Archive