ΕΡΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Δ΄ ΤΑΞΗ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/10/21

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: Φροντίζω το περιβάλλον

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:"Όχι άλλο πλαστικό στη ζωή της θάλασσας". ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 4 - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2 "Γίνομαι ένας παράξενος ζωγράφος κι εγώ". Με αφορμή τις φωτογραφίες του Steven Hirsch που απεικονίζουν την τεράστια ρύπανση στο κανάλι του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη τα παιδιά άντλησαν έμπνευση και ζωγράφισαν. Με εργαλεία τους τις νερομπογιές, τα πινέλα τους και τη φαντασία τους έφτιαξαν υπέροχους ζωγραφικούς πίνακες με θέμα: "Καθαρή και μολυσμένη θάλασσα". Οι δημιουργίες τους είναι εκπληκτικές!!! Μπράβο, παιδιά!!!





















Από Δευτέρα 1 Νοεμβρίου δηλώνουμε τα self test στο edupass.gov.gr


 Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το  έγγραφο με αριθμ. Πρωτ. 126523/ΓΔ4/07-10-2021 του Υ.ΠΑΙ.Θ.  με θέμα: «Ενημέρωση σχετικά με τη δημιουργία και τήρηση θυρίδων των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας Υ.ΠΑΙ.Θ. στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-ΕΨΠ)»

Από  τη Δευτέρα 01-11-2021 ισχύουν τα παρακάτω:

Η διαδικασία καταχώρισης αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου της πλατφόρμα «selftesting. gov.gr», ενσωματώνεται στη λειτουργία της πλατφόρμας «edupass.gov.gr».

Για τις δομές της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, υπόχρεοι υποβολής αίτησης είναι:

(α) οι μαθητές/τριες μέσω δήλωσης των γονέων τους

(β) το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.),

(γ) κάθε άλλο φυσικό πρόσωπο, που συμμετέχει με φυσική παρουσία εντός των χώρων της εκπαιδευτικής δομής ως επισκέπτης, όπως γονείς, φοιτητές πρακτικής, συνεργαζόμενοι με το σχολείο φορείς).

 

Τα παραπάνω πρόσωπα αποκτούν πρόσβαση στην πλατφόρμα https://edupass.gov.gr/ αφού προβούν σε επαλήθευση/επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους (αυθεντικοποίηση) με χρήση των κωδικών taxisnet είτε μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (ebanking). Στην συνέχεια ακολουθούν τις οδηγίες για να δηλώσουν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού τεστ ή την κατάσταση εμβολιασμού/νόσησης.

Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί πλήρως η δήλωση αυτή γίνεται μία μόνο φορά

Α) Σε περίπτωση που έχουν νοσήσει η δήλωση γίνεται μία φορά για όσο ισχύει η βεβαίωση νόσησης και στην συνέχεια ακολουθούν ό,τι προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις

Γ) Σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test),  η δήλωση γίνεται όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση  του self-test στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη).

Για κάθε πρόσωπο που αιτείται την καταχώριση της κατάστασής του στη θυρίδα της εκπαιδευτικής δομής, η πλατφόρμα edupass.gov.gr, αποδίδει έναν λεκτικό χαρακτηρισμό και χρώμα που αντιστοιχεί στις ακόλουθες καταστάσεις και για τις οποίες ενημερώνετε αυτόματα η ψηφιακή θυρίδα που δημιουργήθηκε για το σχολείο στο  edupass:

(α) μη επιτρεπτή παρουσία, (ΚΟΚΚΙΝΟ χρώμα δίπλα στο όνομα και αφορά θετικά self-test/rapid/pcr)

(β) επιτρεπτή παρουσία, (με ΠΡΑΣΙΝΟ χρώμα δίπλα στο όνομα και αφορά εμβολιασμένους και αρνητικά self-test/rapid/pcr tests)

(γ) άγνωστη κατάσταση - απαιτείται περαιτέρω  έλεγχος ( εμφανίζεται η λέξη ΑΓΝΩΣΤΟ εφόσον δεν δηλώθηκε στην πλατφόρμα self-test/rapid/pcr tests ή η κατάσταση εμβολιασμού ).

 

Η διαδικασία αυτή πραγματοποιείται μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2021-2022 και μόνον εφόσον παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο ή μέρος της Επικράτειας.

 Συνοψίζοντας, από Δευτέρα 01-11-2021 κάνουμε τα παρακάτω:

Κάνουμε το μεσημέρι 01-11-2021 το self test

Μπαίνουμε στην πλατφόρμα : https://edupass.gov.gr/

Ακολουθούμε τις ενέργειες που μας υποδεικνύει η πλατφόρμα (πρέπει να γνωρίζουμε τους κωδικούς Taxisnet και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. μας).

Αφού ολοκληρωθούν οι παραπάνω ενέργειες δε χρειάζεται να εκτυπώσετε το τεστ και να το φέρετε την Τρίτη 02-11-2021, επειδή η διεύθυνση του σχολείου θα ενημερωθεί μέσω της ψηφιακής θυρίδας του σχολείου στο edupass για το ποιοι μαθητές/ εκπαιδευτικοί/επισκέπτες μπορούν να εισέλθουν (πράσινο χρώμα δίπλα στο όνομα) ή δεν μπορούν να εισέλθουν (κόκκινο χρώμα δίπλα στο όνομα ή η λέξη άγνωστο) .

 

Blogger news

Blogroll

Blog Archive